Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Svensk mat på schemat..... Korv går att variera till mängder av olika rätter, här är en variant om tonåringar själva får välja.......

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Dela falukorven i två delar och skär skåror i den med 1 till 2 centimeters mellanrum. Lägg upp den på ett ugnssäkert fat.
  3. Hacka löken och bryn den tillsammans med broccolin i en stekpanna. Lägg ner blandningen tillsammans med korven.
  4. Blanda kryddorna med pastasåsen och provsmaka tills du är nöjd. Häll pastasåsen över korven.
  5. Dela tomaterna och lägg upp dem snyggt i korvfatet. Riv osten och strö den på alltsammans. Använd paprikapulver för att få vacker färg.
  6. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
  7. Servera med kokt valfri pasta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 19 oktober 2008

    En jättegod gryta. Jag tärnade falukorven istället för att skåra den. Funkade lika bra. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.