En gratäng som kan förberedas är alltid bra att ha till hands. Gratängen innehåller både kött och många nyttiga grönsaker.
Instruktioner
- Koka linserna halvmjuka i buljongen, under lock på svag värme, 10.15 minuter. Späd ev med mer vatten.
- Tärna potatisen fint och låt den koka 5 minuter under lock.
- Skölj purjolöken. Skär den med det gröna i ½ cm breda strimlor. Skölj fänkålen, ansa den och skär den i åtta till tio delar på längden. Skala och skiva moroten i ½ cm tjocka skivor på snedden. Lägg grönsakerna i potatisgrytan och koka ytterligare 10 minuter.
- Häll av potatis- och grönsaksvattnet. Blanda sedan potatis och grönsaker försiktigt med linserna och smaka av med salt och peppar. Skär korven i ½ cm tjocka skivor, dela dem i fjärdedelar och blanda ner dem.
- Värm ugnen till 200 grader. Blanda samman ägg, grädde och riven ost, smaksätt med salt och peppar och häll blandningen över lins- och grönsaksmassan. Häll allt i en smord, ugnsfast form och grädda i ca 40 minuter. Hacka persiljan fint, strö den över garneringen. Servera genast.
Publicerat den
19 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
DEtta blev ju faktiskt riktigt gott. Klart godkänt av sambon och lär göra det igen :)