Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvgratäng med mos

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gott....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra en eldfast form.Skär falukorven i tärningar och lägg i formen. Blanda samman grädde,senap,ketchup sist blandar man i den rivna osten. Häll blandningen över korven. Gör moset som du brukar men det sista du har i är ägget. Bred sedan moset över blandningen.Gratinera i 225 grader i ca 20-25 minuter. (jag brukar steka lite lök och lägga över korven innan jag har på gräddblandninen)
  2. Man kan göra så att det ser lite festligare ut om man använder en sprits när man ska placera moset över blandningen.
  3. Ett tips....lägg folie i ugnsbottnen denna gratäng har en viss förmåga att koka över.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • zonale 16 april 2008

    Snabblagad och god!

  • ullisw 15 mars 2010

    Det här blev jättegott. Tror den blir ännu godare när jag använder mitt eget mos istället för pulvermos som jag gjorde den här gången. Det här kommer jag helt klart göra igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.