Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En korvgryta blir en både god och snabblagad rätt som är bra att ta till när man har riktigt bråttom. Gör du den med djupfrysta grönsaker är den klar på ca 15 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra skinnet av korven och skär den i skivor eller tärningar. Skala och skiva löken. Skölj och skala ev äpplena, skär dem i klyftor eller tärningar.
  2. Lägg äpplen, lök och grönsaksblandning i en tjockbottnad gryta. Blanda tomatpuré och vatten och häll detta över. Låt allt koka upp och sakta sjuda ca 10 minuter. Lägg då i korven och låt den sjuda med och bli genomvarm, ca 5 minuter.
  3. Smaksätt grytan med timjan och strö över persilja. Tillsätt ev litet salt och peppar - det beror på hur kraftig smak korven har. Servera rätten direkt ur grytan med kokt potatis, pasta eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.