Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvgryta från Kroatien

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott och blandat. En korvgryta är enkel du kan ha i det mesta. Här har du en kroatisk variant med aubergine och zucchini.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kabanossen i bitar. Bryn korvbitarna och salsiccian i olja i en het stekpanna ca 5 minuter.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken. Ansa och tärna zucchini och aubergine. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök och vitlök ca 3 minuter.
  3. Tillsätt zucchini och aubergine och fräs ca 3 minuter. Smula ner buljongtärningen och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt ajvar relish och blanda väl.
  4. Tillsätt lagerblad, pepparkorn, timjan, vatten och syltlöken. Låt koka under lock ca 5 minuter.
  5. Lägg korven i grytan och låt koka under lock ca 10 minuter eller tills korven är klar. Garnera med färska örter.
  6. Servera grytan med rostat bröd, yoghurt eller créme fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.