Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvgryta stark och mild

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Allt i samma gryta, men vinkla sleven till de milda eller starka korvarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala alla rotsaker och skär i ungefärligt lika stora bitar. Börja med kålroten då den tar lite längre tid på sig att bli mjuk.
  2. Lägg alla rotfrukter i en gryta med vatten som inte riktigt täcker och koka upp under lock. Dra ner temperaturen lite, det ska bara småkoka.
  3. Slanta all korv (dela chorizon i halvor om man vill kunna skilja på korvarna enklare) och lägg i grytan. Hacka löken i önskad storlek och lägg i den och tomater, buljong, lagerblad, peppar och salt.
  4. Koka upp och dra ner tempen igen, låt småkoka i ca 20 minuter, eller tills alla rotfrukter är mjuka.
  5. Servera som den är eller kanske med en grönsallad bredvid, eller ångad broccoli/blomkål vis sidan av.
  6. (Spadet som blir är jättegott att dricka/äta om man är lite krasslig och inte vill äta men ändå behöver få i sig lite näring.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.