- Serverar: 4-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Allt i samma gryta, men vinkla sleven till de milda eller starka korvarna.
Instruktioner
- Börja med att skala alla rotsaker och skär i ungefärligt lika stora bitar. Börja med kålroten då den tar lite längre tid på sig att bli mjuk.
- Lägg alla rotfrukter i en gryta med vatten som inte riktigt täcker och koka upp under lock. Dra ner temperaturen lite, det ska bara småkoka.
- Slanta all korv (dela chorizon i halvor om man vill kunna skilja på korvarna enklare) och lägg i grytan.
Hacka löken i önskad storlek och lägg i den och tomater, buljong, lagerblad, peppar och salt.
- Koka upp och dra ner tempen igen, låt småkoka i ca 20 minuter, eller tills alla rotfrukter är mjuka.
- Servera som den är eller kanske med en grönsallad bredvid, eller ångad broccoli/blomkål vis sidan av.
- (Spadet som blir är jättegott att dricka/äta om man är lite krasslig och inte vill äta men ändå behöver få i sig lite näring.)
Publicerat den
21 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar