Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvkaka - Leverlåda

 
Korvkaka - Leverlåda Korvkaka - Leverlåda Korvkaka - Leverlåda
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

En mycket god och lättlagad ensamrätt som du serverar med smält smör eller lingonsylt eller både och. Mycket omtyckt på julbordet. Gott med en kall öl till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka risgrynen i vattnet 10 min. Fyll på mjölken och koka ytterligare 25 min. Hacka löken i små bitar.
  2. Skär levern och fläsket i små tärningar samt mixa dem tillsammas till puré. Smula och stek köttfärsen. Blanda ner detta samt alla andra ingredienser i gröten.
  3. Smörj en ugnsfast form med lite smör samt häll i smeten. Vill du ha en extra fin yta så strö över skorpsmulor och klicka över några smör- eller margarinklickar.
  4. Grädda i 225 grader mitt i ugnen ca 60 min. Servera med lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.