Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvlåda med broccoli

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Snabbt och enkelt med goda klassiska falukorven! Jag tycker inte att rätten behöver extra salt för sojan tillför god sälta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva falukorven och lägg i en ungsfast form.
  2. Dela broccolin i mindre buketter och förväll dem lätt i saltat vatten. De behöver inte bli helt mjuka. Häll av kokvattnet ,men spara ca 1 dl för att späda i tomatblandningen. Fördela broccolin över korven.
  3. Tomatblandning: Blanda krossade tomater, turkisk yoghurt, vatten, soja, oregano och pressad vitlök. Smaka av och krydda eventullt med vitpeppar om du tycker att smaken är för snäll. Häll blandningen över korven och broccolin.
  4. Strö över riven ost efter smak och tycke samt pudra chili- eller paprikapulver över för att få extra trevlig färg på rätten.
  5. Grädda i 200 gr, 30 min eller till osten har smällt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Zeldasmatte 5 januari 2011

    Jag har precis testat att lägga till 0,5 dl tacosås och tacokrydda i receptet... ;) Detta är ett recept som kan passa för LCHF-fantaster om man väljer en korv med lite kolhydrater. Spetsa i så fall med grädde, t e x genom att byta ut vattnet mot grädde istället...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.