Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvlasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lasagne är en populär "allt-i-ett" rätt, som går bra att förbereda och värmas när den skall ätas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Hacka lök och skär squashen i fina tärningar. Fräs allt i olja i en stekpanna.
  3. Skär falukorven i fina tärningar och låt den fräsa med. Häll över tomatkrosset. Smaka av med salt och kryddor. Sjud ca 5 minuter.
  4. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt såsen koka upp under vispning. Sjud den i ca 3 minuter, tillsätt det mesta av osten och smaka av med lite salt och peppar.
  5. Häll lite sås på botten av en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor så det täcker. Häll på 1/3 av korvsåsen och varva sedan plattor, ostsås och korvsås. Överst ska det vara plattor med ostsås på.
  6. Strö över resten av osten och gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Servera gärna en sallad till.
  7. Tips! För den som har bråttom går det bra att använda två paket Kelda ostsås istället för den hemlagade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.