Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvrätt på Agas sätt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En lättlagad ugnsrätt som både är billig och överraskande god !!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och 2 msk matfetti en kastrull. Skala och hacka löken, tillsätt denna och låt den koka mjuk. Beräkna ca 3 min.
  2. Häll i vinäger, mjölk och tomatpuré. Smaka av med salt, peppar och senap. Gör ev en redning av arrowrot och vatten och red av såsen. Låt koka upp.
  3. Skär potatisen i tunna skivor, lägg ner dem i kastrullen. Skär korven i skivor, bryn dem hastigt i 1 msk matfett i stekpanna och lägg därefter ner den i kastrullen. Låt rätten småputtra några minuter.
  4. Häll över alltsammans i en ugnssäker form. Gratinera rätten ca 30 min i 210 grader ugnsvärme eller tills ytan är läckert gyllenbrun. Bjud rätten överströdd med gräslök.
  5. Gott att servera till: Fullkornsbröd och smör. Senap

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.