- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En lättlagad ugnsrätt som både är billig och överraskande god !!!
Instruktioner
- Koka upp vatten och 2 msk matfetti en kastrull. Skala och hacka löken, tillsätt denna och låt den koka mjuk. Beräkna ca 3 min.
- Häll i vinäger, mjölk och tomatpuré. Smaka av med salt, peppar och senap. Gör ev en redning av arrowrot och vatten och red av såsen. Låt koka upp.
- Skär potatisen i tunna skivor, lägg ner dem i kastrullen. Skär korven i skivor, bryn dem hastigt i 1 msk matfett i stekpanna och lägg därefter ner den i kastrullen. Låt rätten småputtra några minuter.
- Häll över alltsammans i en ugnssäker form. Gratinera rätten ca 30 min i 210 grader ugnsvärme eller tills ytan är läckert gyllenbrun.
Bjud rätten överströdd med gräslök.
- Gott att servera till:
Fullkornsbröd och smör. Senap
Publicerat den
2 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar