Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvsoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här soppan är så matig, att det är mer en gryta. Mycket lättlagad och populär, både bland barn och vuxna !

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatisen och skär den i mindre ätstora bitar, Skala och skär morötterna i 1 cm slantar. Skär purjon i ca 2 cm stora skivor. Skär korven i små fyrkanter. Lägg alltihop i en kastrull tillsammans med vatten, buljong, peppar. Salta försiktigt, då både korven och buljongen är salt. Jag brukar använda Kockens Stek och Grillkrydda i stället för salt, men den är svår att få tag på. Man kan också använda Knorr Potatiskrydda. Koka ca 12-15 min. Man kan variera soppan genom att ha i lite fint strimlad vitkål. Gott med en hård ostsmörgås till ! Jag föredrar fast potatis, eftersom mjölig, kokar sönder och gör soppan simmig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.