Då vi i våran familj har några som äter GI-mat så är detta ett toppenrecept som alla kan äta.
Instruktioner
- Finfördela jästen i en bunke. Häll i vatten och rör ut jästen. Tillsätt salt och olja och större mängden dinkelmjöl.
- Arbeta till smidig pizzadeg som släpper från bunkens väggar. Låt pizzadegen jäsa i minst 1 timme. Täck bunken med plastfilm så får du en saftigare pizzadeg.
- Fräs lök och vitlök i olivoljan tills löken är mjuk och blank.
Tillsätt tomatkross, tomatpuré, salt, vitlök och oregano. Sjud såsen ca 10 minuter. Låt såsen svalna. Mixa den i mixer om du vill.
- Förbered vad du vill ha på pizzan.
- Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in pizzan och kör i 225 grader över o undervärme eller sänk ugnen när du satt in pizzan och kör på 180 grader och varmluftsugn.
- Ta upp degen på bakbord, knåda ihop den och kavla ut degen så att degen passar i 2 stycken långpannor eller plåtar. Eller 5-6 mindre pizzor.
- Smörj eller pensla långpannorna eller plåtarna med olivolja eller solrosolja.
Lägg i eller tryck ut pizzadegen. Bred ut och fördela tomatsås i botten, sedan riven ost sedan övriga pålägg.
Baka i ca 15 minuter till osten smält, gi-pizzan fått fin färg och botten är knaprig.
Publicerat den
10 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser gott ut! Blir det 4 pizzor? Eller kan man göra en stor pizza av den med kanske! Måste provas :-)
Hej Man kan säkert gör lite större pizzor också. Jag har bara gjort "portionsstorlek" på piazzorna. Hoppas du gillar den =)