Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kossans Gi-pizza

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Då vi i våran familj har några som äter GI-mat så är detta ett toppenrecept som alla kan äta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela jästen i en bunke. Häll i vatten och rör ut jästen. Tillsätt salt och olja och större mängden dinkelmjöl.
  2. Arbeta till smidig pizzadeg som släpper från bunkens väggar. Låt pizzadegen jäsa i minst 1 timme. Täck bunken med plastfilm så får du en saftigare pizzadeg.
  3. Fräs lök och vitlök i olivoljan tills löken är mjuk och blank. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, salt, vitlök och oregano. Sjud såsen ca 10 minuter. Låt såsen svalna. Mixa den i mixer om du vill.
  4. Förbered vad du vill ha på pizzan.
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in pizzan och kör i 225 grader över o undervärme eller sänk ugnen när du satt in pizzan och kör på 180 grader och varmluftsugn.
  6. Ta upp degen på bakbord, knåda ihop den och kavla ut degen så att degen passar i 2 stycken långpannor eller plåtar. Eller 5-6 mindre pizzor.
  7. Smörj eller pensla långpannorna eller plåtarna med olivolja eller solrosolja. Lägg i eller tryck ut pizzadegen. Bred ut och fördela tomatsås i botten, sedan riven ost sedan övriga pålägg. Baka i ca 15 minuter till osten smält, gi-pizzan fått fin färg och botten är knaprig.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • eva_jonte 26 februari 2013

    Ser gott ut! Blir det 4 pizzor? Eller kan man göra en stor pizza av den med kanske! Måste provas :-)

  • kossan 27 februari 2013

    Hej Man kan säkert gör lite större pizzor också. Jag har bara gjort "portionsstorlek" på piazzorna. Hoppas du gillar den =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.