Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kossans köttbullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Goda köttbullar som hela familjen gillar. Serveras gärna med löksås och potatis eller pasta med en god morotssallad. Och självklart lingonsylt ! Detta blir många köttbullar. Men jag fryser ner och har till senare tillfällen också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och riv vitlöken på rivjärnet. Blanda potatismoset och grädden, Ta i färsen och persiljan och kryddorna.
  2. Blanda ihop ingredienserna med trägaffel eller med händerna.
  3. Stek några bullar i taget i en stekpanna med mycket margarin. Bryn dem runt om och lägg ner dem i en ugnsfast form. Hit går att förbereda. Ställ sedan in dem i ugnen i 200 grader i ca tio minuter beroende på köttbullarnas storlek. Rör om i formen efter halva tiden
  4. Eftersom jag gjorde potatismoset dagen innan så är detta GI-vänliga köttbullar. Kalla potatisar som värms upp är tillåtna i GI-kosten.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • flabban 5 november 2008

    Tyvärr så misslyckades jag med smeten, den blev för lös för att rulla köttbullar av och svåra att hålla ihop när jag stekte biffar. Det blev köttfärslimpa och det blev lyckat. Smaken var god.

  • Rosie85 4 mars 2010

    Supergoda! Såååå mycket godare än köpta och mycket mer smak än "vanliga" egengjorda köttbullar jag ätit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.