Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlett med honungsrostade grönsaker och äppelvinägersky

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Brytningen mellan sött, salt och syrligt och en aning anis är en smakmässig fullträff. Försök att hitta marmorerat kött med fettkant, som är saftigare och smakar mer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt stjärnanis och vitpeppar fint i en mortel. Gnid in kotletterna med kryddblandningen och salt. Bryn dem i olja i en stekpanna. Ställ åt sidan.
  2. Ansa och skär grönsakerna i grova bitar. Vänd bitarna i olja på en ugnsplåt. Rosta i ugnen på 200° i 20 minuter. Ta ut plåten. Häll honung över grönsakerna, strö över nötterna och lägg kotletterna vid sidan om. Sänk värmen till 100° och stek i ugnen tills köttet är färdigt, ca 15 minuter (perfekt innertemperatur är 61°).
  3. Värm sockret till skyn i en kastrull på medelvärme tills det börjar karamelliseras. Häll i vinäger, vin och kalvfond. Koka upp och red av med maizena. Ta bort kastrullen från värmen och vispa i smör så blir såsen blank och fin. Smaksätt med salt och peppar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.