Brytningen mellan sött, salt och syrligt och en aning anis är en smakmässig fullträff. Försök att hitta marmorerat kött med fettkant, som är saftigare och smakar mer.
Instruktioner
- Stöt stjärnanis och vitpeppar fint i en mortel. Gnid in kotletterna med kryddblandningen och salt. Bryn dem i olja i en stekpanna. Ställ åt sidan.
- Ansa och skär grönsakerna i grova bitar. Vänd bitarna i olja på en ugnsplåt. Rosta i ugnen på 200° i 20 minuter. Ta ut plåten. Häll honung över grönsakerna, strö över nötterna och lägg kotletterna vid sidan om. Sänk värmen till 100° och stek i ugnen tills köttet är färdigt, ca 15 minuter (perfekt innertemperatur är 61°).
- Värm sockret till skyn i en kastrull på medelvärme tills det börjar karamelliseras. Häll i vinäger, vin och kalvfond. Koka upp och red av med maizena. Ta bort kastrullen från värmen och vispa i smör så blir såsen blank och fin. Smaksätt med salt och peppar
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar