Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlett med rostade rotfrukter och vinpepparsås

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Vardagslyx.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Börja med rotfrukterna, ta sedan såsen och stek sen kotletterna. Skala och skölj alla rotfrukter samt skala löken. Skär potatis och lök i klyftor. Skiva palsternackan och moroten i stavar. Kålroten i tärningar och rotselleri i skivor. Lägg allt på en plåt o ringla olja över. Låt det stå i ugnen från ca 20 minuter (beroende på hur stora bitar du gjort). Krydda!
  2. Sås: Fräs lök och peppar i en msk smör ett par minuter (milt, utan att bryna löken). Fyll på med vin, soja och buljong Koka ihop såsen till ungefär hälften för att få fram den goda smaken Tillsätt crème fraichen o låt koka ytterligare några minuter Smaka av med salt (och om du behöver – runda av smaken med en liten klick smör)
  3. Fläskkotlett: Krydda köttet med salt och peppar. Sätt värmen på en till två lägen under plattans max läget. Lägg hälften olja hälften smör. Lägg i köttet när smöret tystnat och slutat bubbla. Stek ungefär 3 minuter per sida.
  4. Servera med kött, rotfrukter, vinpepparsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.