Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlett på potatis- och rotsaksbädd

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Allt på braspannan - Enkelt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala kålrot, morötter och potatis. Skär dem i stavar. Skala löken och dela den i klyftor och dela i sin tur klyftorna.
  2. Lägg allt på en braspanna. Häll över olivolja. Mal över grovsalt. Rör om alltihop.
  3. Grädda i mitten av ugnen på 225 º i 10-15 minuter (varmluft om du har).
  4. Pensla under tiden kotletterna med lite soya (Inte för mycket då blir de mörka) och krydda med salt och peppar. Lägg dem över potatis- och rotsaksbädden och sätt in i ugnen igen tills kotletterna och rotsakerna är klara. Vänd kotletterna en gång.
  5. LYCKA TILL!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • 123Linnea 17 april 2010

    Vad är en braspanna??

  • LEDIVO 17 april 2010

    Se nedan: Braspannan är djupa plåten till ugnen.

  • Linnsfarmor 30 april 2010

    Denhär rätten passade mig som är en rotsaksälskare. Att maten sköter sig själv i ugnen när man väl skalat och hackat allt är också ett plus. Var dock noga med tiden, mina kotletter blev lite torra. Nästa gång skall jag testa med palsternacka istället för kålrot.

  • Ayla71 3 juli 2010

    Mycket gott, kommer att lagas fler ggr :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.