Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlett provencal

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergott att bjuda på i en allt i ett långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i skivor lskölj dem i kallt vatten. Bryn lite i taget. Krydda med salt, peppar (vitlökspeppar) samt krossad eller skivad vitlök och lägg i en ugnsplåt/form Ställ in plåten i ugn på 200 grader.
  2. Stek under tiden kotletterna nästan klar. Lägg kotletterna på potatisen (när potatisen har ca 10 min kvar till klar) dela några tomater på mitten, krydda dem och ställ med snittytan upp, runt formen. In i ugnen ca 10 min till. Klicka över vitlökssmör/färskost med vitlökssmak vid servering eller servera det bredvid. Extra gott blir det om man vispar ur pannan med vatten när man stekt kotletterna och slår skyn över potatisen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.