Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotletter i lergryta

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Snabbt och enkel allt-i-ett-måltid.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg lergrytan i blöt minst en kvart i kallt vatten. Skala och skär potatisen i skivor. Skala och skiva löken. Varva potatis, salt, peppar och lök i den blötlagda lergrytan. krydda kotletterna och lägg dem över potatisen i grytan Rör ut buljongen med tomatpuré och krossad vitlök. Häll det i grytan. Lägg på locket på grytan och ställ in den i kall ugn och sätt ugnen på 250 grader, och låt den stå inne 45-60 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • Babzan 27 januari 2008

    Supergott och enkelt! Tänker ta fram lergrytan lite oftare och experimentera på egen hand...

  • MammaModesty 30 januari 2008

    oj vad gott det blev.... jag älskar mat som sköter sig själv...

  • camillaf14 9 mars 2008

    Gott och enkelt. Maken fixade maten och vi andra njöt :-)

  • Bappi 19 juli 2008

    Suveränt enkelt och snabbt gjort pga ingen vinterpotatis fanns att få tag i sommaren 2008 så man tager vad man haver, alltså djupfrysta stipes plus lite soja. Jag säger bara mums fastän vanlig potatis nog är bättre :-)

  • nonja 7 mars 2009

    Bra med detta recept ,gott och allt i lergrytan, färdig att serveras.... tack för tipset. Trevlig Helg!

  • nonja 7 mars 2009

    Bra med detta recept ,gott och allt i lergrytan, färdig att serveras.... tack för tipset. Trevlig Helg!

  • Maithai 15 juni 2009

    En enkel, hälsosam och god maträtt som tillagar sig själv mer eller mindre. Jag fick dock ha inne grytan i nästan två timmar i ugnen för att potatisen skulle bli riktigt färdig. Tillsatte lite ajvar och chili för extra smak. Kommer defintivt att göra rätten igen!

  • tosca3 29 augusti 2009

    Väldig god och enkel gryta som jag kommer att göra många gånger. För att köttet skulle bli mört fick grytan stå i ugnen ca 2 timmar. Tosca3

  • PinkLadie 13 januari 2010

    Gott! Blev klart på 75 minuter, och då var mina potatisskivor ganska tjocka!

  • supersvea 1 februari 2011

    Mycket gott. Tillsatte även morötter och ajvar. Detta kommer garanterat att lagas flera gånger. Betyget blir en 5:a från mig.

  • MoniaV 6 februari 2011

    Mycket gott och enkelt. :))

  • Gagnekulla 10 mars 2011

    Detta skall jag pröva är mycket för att laga mat i ergryta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.