Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotletter med asiatiskt ingefärsris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga kotletter som serveras med ett ingefärsris som är gjort på jasminris, purjolök, morötter, bambuskott och självklart ingefära. 400 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka riset i vattnet med salt i en kastrull ca 20 minuter. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Fräs purjo och morötter i oljan i en stekpanna.
  2. Låt bambuskotten rinna av och låt dem fräsa med grönsakerna någon minut. Krydda med ingefära och vänd ner det färdigkokta riset. Stänk över sojan och strö över jordnötter och korianderblad.
  3. Skär ett par snitt i kanterna på kotletterna. Stek dem i oljan i en stekpanna 3-4 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera de nystekta fläskotletterna med riset och eventuellt med mer soja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.