Saftiga kotletter som serveras med ett ingefärsris som är gjort på jasminris, purjolök, morötter, bambuskott och självklart ingefära.
400 kalorier per portion
Instruktioner
- Börja med att koka riset i vattnet med salt i en kastrull ca 20 minuter. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i tunna strimlor.
Fräs purjo och morötter i oljan i en stekpanna.
- Låt bambuskotten rinna av och låt dem fräsa med grönsakerna någon minut. Krydda med ingefära och vänd ner det färdigkokta riset.
Stänk över sojan och strö över jordnötter och korianderblad.
- Skär ett par snitt i kanterna på kotletterna. Stek dem i oljan i en stekpanna 3-4 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
- Servera de nystekta fläskotletterna med riset och eventuellt med mer soja.
Publicerat den
10 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar