Byt ut den traditionella brunsåsen mot en läcker ostsås och servera sedan såsen till en saftig och smakrik kotlett.
Instruktioner
- Torka av kotletterna, snitta kanterna på ett par ställen och krydda båda sidor med salt och peppar.
- Förbered såsen: Riv osten grovt, tärna gurkan, hacka kaprisen.
- Hetta upp matfettet på medelvärme i en stekpanna och bryn kotletterna ca 5 minuter på var sida. Ta upp dem och håll dem varma i en täckt form i ugnen på 75 grader.
- Späd ut skyn i stekpannan med buljongen och låt det svalna. Skumma av fettet på ytan.
- Häll den kalla buljongen i en kastrull och ge den ett uppkok. Vispa ner youghurt. Tillsätt osten och låt den smälta ner i såsen. Blanda maizenamjölet med gurka och kapris och rör ner i såsen. Koka upp och låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och runda av med grädde. Servera på varma tallrikar.
Publicerat den
10 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar