En kotlett av fisk innebär att fisken är skuren rakt av och har ryggbenet kvar med kött på bägge sidor. Men det finns också en fisk som kallas kotlettfisk i handeln, men som egentligen är av sorten havskatt. Det är en delikat matfisk med fast kött, som är perfekt att lägga på grillen då den håller ihop bättre än filén på fisken. Dock tillhör havskatten de rödlistade fisksorterna, på grund av att den inte fiskas på ett hållbart sätt. Detta är värt att tänka på när du står i fiskdisken och ska välja middagsmat. Matklubben har samlat massvis med inspirerande recept på grillad kotlettfisk, för alla tillfällen och smaker!
Ugn 150 grader Dela fisken i 8 lika stora delar, vänd dem i vetemjöl. Bryn fisken lätt på båda sidor. Slå på buljong, vin och grädde. Ställ in pannan i ugn ca 15 min. Skala och stek vitlökskl...
Blanda olivolja, hoisinsås och citronsaft i en skål, pensla de tinade fiskbitarna med marinaden och ställ kallt ca 45 minuter. Saffranssmörsås: Fräs lök och chilifrukt i 1 msk smör tills det mjukn...
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.