Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlettgryta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Ungefär en osso buco, fast med fläskkotlett. Det blir mört, gott, saftigt, mastigt, härligt...

Ingredienser

Instruktioner

Skiva löken (gärna grovt) och vitlöken (fint). Sätt en stor gryta på spisen på medelvärme och lägg i lite matfett. I med löken och rör runt. Tärna morötterna grovt och lägg ned i grytan (vrid upp temperaturen ett snäpp nu). När löken och morötterna fått mjukna i 4-5 minuter häll i vin, vatten & fond (du kan givetvis variera själva buljongen här som du vill - använd grönsaksbuljong, ha bara vin som vätska etc.). Låt det koka in en stund och häll sedan i tomatpuré och de krossade tomaterna. Lägg också de övriga kryddorna (kvistar & lagerblad) i någon behållare som du kan sänka ner i grytan så de får koka med (jag har en liten cylinder med lock och hål, men det finns säkert massvis av olika sätt för detta). Medan grytan puttrar snällt, stek skivor av fläskkotlett du saltat & pepprat (jag brukar dela skivorna på mitten också) i en annan panna så att de får färg runtom. Lägg dem i grytan och lägg på locket. Låt den puttra i minst 45 minuter, helst 1 timme. Servera med potatismos och en grönsallad och drick vin till - det är maten värd!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Prima 24 februari 2009

    Låter ljuvligt! Har ditt recept modifierat på spisen just nu, och det luktar underbart. Hade ingen timjan hemma och inte heller morötter. Istället tog jag hackad paprika och mejram. Det luktar svinigt gott ändå. Tror jag ätit detta en gång förut faktiskt... Ska nog servera ris till, har inte riktigt bestämt mej. Hoppas det blir gott även med ris... om i fall att.

  • Prima 25 februari 2009

    Jättegott var det!!! FAST jag bytade timjan till mejram o tomatpure till chilisås. Hade inte timjan o pure hemma. Det blev jättegott! Maken såg först skeptisk ut men tyckte det var kanongott! Lät grytan puttra i tre timmar så köttet var så mört, så mört!! :o)

  • bikbok 16 mars 2011

    Tack för flera fina recept :) /bikbok

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.