Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlettgryta à la Student

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Klassisk, billig och god kotlettgryta som du enkelt slänger ihop undertiden som du glider runt i din lya på dryga 24. Ger ett par matlådor, vilket är guld!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dags att laga Kotlettgryta á la Student! (grundrecept)
  2. Stek kotletterna på hög värme tills de har fått en fin färg. De skall inte vara klara. Krydda med salt efter behag.
  3. Dela champinjonerna två gånger så att du få fyra klyftor per champinjon. Hacka schalottenlökarna (gör man som man vill. Funkar lika bra med större bitar). Hacka chili (glöm inte smaka. Vissa är starkare än andra även fast de är samma sort från samma affär. Jag använde nu en gigantisk chili och vräkte i hela...). Plocka av kotletterna och lägg på en talrik bredvid.
  4. Fräs schalottenlök och champinjoner tillsammans. Tillsätt sedan grädde, vatten och chili samt buljongtärningarna. Salta och krydda med timjan efter smak. Vänta till det kokat upp och smaka av.
  5. Sedan låter jag grytan puttra på låg värme med lock i dryga 20 minuter så att all smak från svamp och lök frigörs. Det behöver absolut inte koka så länge men jag gillar det (städat badrummet undertiden).
  6. När önskad smak är uppnådd efter viss reducering av vätska, lägg i kotletterna och låt koka utan locka i 5-10 minuter (beror på kotletternas storlek).
  7. Servera med ris och ett glas gott, billigt, rött!
  8. Puss
  9. Övrigt: då pengar finns är det absolut godast med färska råvaror! Denna gång hade jag färska champinjoner och färsk chili, men det finns massa annat kul att slänga i. Det går jättebra att använda sig av godare kött, men just nu är jag fattig som få. Som alltid: Experimentera mera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.