Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlettgryta med apelsin och kanel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En spännande gryta med smak av Asien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör några snitt i fettranden på kotletterna. Stek dem gyllene på båda sidorna, ca 3 minuter per sida, i lite matfett. Salt, peppra och strö över kanelen. Häll vatten, smulad buljong, apelsinjuice och crème fraiche i en kastrull eller gryta.
  2. Kärna ur och ta bort hinnorna på chilin. Finhacka den. Rör ner det i grytan. Låt såsen koka upp under omrörning.
  3. Tillsätt kotletterna och låt allt puttra samman i ca 5 minuter. Strö över maizenaredningen och låt det koka 1 minut till. Smaka av.
  4. Skala apelsinen och garnera med tunna skivor eller klyftor. Strö över klippt persilja. Bjud kokt ris eller couscous och kokt broccoli till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.