Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlettracks med vinbärssås

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Att steka kött på ben ger extra god smak. Här serveras kotletterna med en god och lite syrlig gräddsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Krydda kotletterna med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Stek dem i rapsolja i en stekpanna ca 2 minuter per sida. Ta upp kotletterna och lägg dem på ett fat.
  3. Fräs vinbären i stekpannan, spara några till garnering. Häll på grädden och tillsätt buljongtärning och socker. Låt koka kraftigt i ca 5 minuter. Lägg kotletterna i såsen och koka ytterligare ca 3 minuter. Skär sockerärterna i breda strimlor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 minuter.
  4. Strö de sparade vinbären över kotletterna och servera dem med sås, kokt ris och sockerärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.