- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Hummer Thermidor är en vanlig rätt på fiskrestauranger. Men det går också att göra en festlig Thermidor på krabba som ju är betydligt billigare. Thermidor är i princip en stuvning med mjölk och grädde.
Rätten är mycket mäktig, så varje portion behöver inte vara så stor.
Instruktioner
- Stek den hackade löken i lite olivolja på svag värme så att löken inte bränns. Rör om då och då. Detta ska ta cirka 10 minuter.
Medan löken steker, bryn brödsmulorna gyllenbruna i en annan panna i lite olivolja. När de är färdiga, ta av från värmen och ställ åt sidan.
När löken är genomskinlig, tillsätt lite mer olivolja och rör ned vetemjölet. Låt detta bryna i 1 minut medan du rör om.
Tillsätt mjölken under omröring och låt koka i 2 minuter.
Ta bort från värmen och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt krabba och räkor under försiktig omröring.
Förvärm grillen i ugnen.
Häll upp krabbblandningen i 4 ugnsfasta skålar. Sprid ut ett lager med brödsmulor på varje. Toppa med en ordentlig omgång parmesanost.
Grilla i några minuter eller tills osten smälter och är guldbrun.
- Servera med små skalade kokta färskpotatisar och en blandsallad.
Publicerat den
14 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar