Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krabbpiroger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Piroger är karaktäristiska bakverk i Ryssland och Finland. Där får man dem så gott som dagligen och i de mest skiftande former och med innehåll av varierande slag. Piroger är billig mat även om man som här kostar på sig en burk krabba till fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl och matfett på bakbordet och arbeta sedan snabbt ihop degen med kallt vatten. Lägg den att vila på svalt ställe ca 30 minuter.
  2. Rensa krabban och blanda den med hackat ägg och finklippt dill. Krydda fyllningen efter egen smak.
  3. Kavla ut degen och skär ut 8 kvadratiska plattor. Lägg fyllning på mitten av plattorna och vik ihop dem till trekantiga piroger. Tryck ihop kanterna väl, gärna med hjälp av en gaffel.
  4. Lägg pirogerna på vattensköljd plåt, pensla dem och grädda dem vackert gyllenbruna. 225 grader, 20 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.