Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krackelerade chokladkakor

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Har ej provat denna

Ingredienser

Instruktioner

1. Sikta mjölet, kakaon, bakpulvret och cirka 4 dl florsocker i en stor skål, tillsätt saltet. Lägg den hackade chokladen i oljan i en tjockbottnad kastrull och smält på låg temperatur. Ställ sedan kastrullen åt sidan och låt det svalna. 2. Rör i brun farin, sirap och vaniljsockret. Vispa för hand ner äggvitorna i farin- och chokladmassan tills det blivit en slät smet. Blanda chokladmassan försiktigt med de torra ingredienserna, rör tills allt är väl blandat. 3. Täck över degen och ställ i frysen tills massan är fast nog att formas till små bollar, cirka 2 timmar. 4. Sätt ugnen på 180 grader. 5. Häll 2 dl av florsockret på en flat tallrik. Pudra händerna med florsockret och rulla degen mellan handflatorna till små 2,5 cm bollar. Doppa varje boll i florsocker. Lägg bollarna med cirka 3 cm mellanrum på bakplåtspapperklädd plåt. 6. Grädda i nedre delen av ugnen i 8–10 minuter. Låt kakorna stå ett par minuter innan du flyttar dem, lämpligen med en stekspade. Sikta lite florsocker över dem innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.