Instruktioner
1. Sikta mjölet, kakaon, bakpulvret och cirka 4 dl florsocker i en stor skål, tillsätt saltet. Lägg den hackade chokladen i oljan i en tjockbottnad kastrull och smält på låg temperatur. Ställ sedan kastrullen åt sidan och låt det svalna.
2. Rör i brun farin, sirap och vaniljsockret. Vispa för hand ner äggvitorna i farin- och chokladmassan tills det blivit en slät smet. Blanda chokladmassan försiktigt med de torra ingredienserna, rör tills allt är väl blandat.
3. Täck över degen och ställ i frysen tills massan är fast nog att formas till små bollar, cirka 2 timmar.
4. Sätt ugnen på 180 grader.
5. Häll 2 dl av florsockret på en flat tallrik. Pudra händerna med florsockret och rulla degen mellan handflatorna till små 2,5 cm bollar. Doppa varje boll i florsocker. Lägg bollarna med cirka 3 cm mellanrum på bakplåtspapperklädd plåt.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 8–10 minuter. Låt kakorna stå ett par minuter innan du flyttar dem, lämpligen med en stekspade. Sikta lite florsocker över dem innan servering.