Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräft- och hummersoppa med taleggio

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En underbart krämig, smakrik och värmande soppa. En lagom smält bit taleggio (ost) dyker upp som en överraskning i bottnen av soppskålen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den glansig i 1 msk olja i en kastrull. Rör ner tomatpurén och fräs någon minut. Tillsätt konjaken och låt koka in. Häll på fond, grädde och vin. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter.
  2. Rör ihop mjölk och majsstärkelse, vispa ner i kastrullen och låt sjuda 2 minuter. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Skär osten i 6-8 bitar. Fördela kräftstjärtar och ostbitar i bottnen på små skålar eller koppar. Häll i soppan och servera genast. Garnera med en timjankvist.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.