Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräft- och svampsmörgås

 
Skriv ut

De här smörgåsarna är utmärkt utflyktsmat så varför inte ta med dem på svampturen. Du kan förstås göra dem på färsk svamp. Vilka kvällsmackor...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg svampen i blöt i kallt vatten i en halvtimme. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt i en stril.
  2. Häll bort vattnet och låt svampen rinna av. Smörfräs den sedan i 5 minuter i en stekpanna under omrörning. Låt svalna.
  3. Grovhacka kräftstjärtarna.
  4. Blanda majonnäsen med gräs-lök, dill, kräftstjärtar och svamp.
  5. Bred bröden med smör och bred ut majonnäsblandningen på hälften av dem. Lägg på gurkskivorna och toppa med resten av bröden som lock.
  6. Låt gärna mackorna ligga en stund under press så håller de ihop bättre.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.