Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftbrulé med dill

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här krämiga puddingen med kräftstjärtar, dill och löjrom är en perfekt förrätt eftersom du kan laga den dagen före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kräftstjärtarna och låt dem rinna av noga. Ta eventuellt undan 4 fina stjärtar till garnering. Fördela resten av kräftstjärtarna i portionsformar.
  2. Sätt ugnen på 150º.
  3. Koka upp grädden och mjölken.
  4. Knäck äggen i en bunke. Häll över den varma gräddmjölken och vispa under tiden. Blanda i dill, fänkålsfrön, peppar och salt.
  5. Häll den varma äggstanningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt brüléerna kallna och förvara dem övertäckta i kylen.
  6. Garnera med kräftstjärtar, löjrom och dill vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.