Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftfylld bergtunga

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bertungsfiléerna fylls med kräftstjärtar och färskost samt dill. Gratineras i ugn och serveras med en dillsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka kräftstjärtarna och blanda med färskost, dill, salt och peppar. Lägg en klick på varje filé och rulla ihop.
  2. Lägg i smord form och häll på vin. Täck med smörat bakplåtspapper och baka i 175 grader, 20-30 minuter. Kontrollera att köttet är vitt.
  3. Koka upp vatten, fond och grädde. Häll i spadet från fisken. Rör ut maizenan i vatten och red av såsen. Koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dillen precis vid servering.
  4. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den med sockerärter i smör ett par minuter.
  5. Garnera med kräftstjärtar och dillkvistar. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annwah1 26 februari 2010

    Supergod! Passade perfekt till vårt chablis så här på fredagskvällen :o)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.