Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftfylld lax med citron och dillmos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

God laxrätt där hav möter insjö.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka kräftstjärtarna och rör ihop dem tillsammans med majonnäsen, hälften av dillen, crème fraichen och tabascon. Skär ett snitt i laxfiléerna och fördela fyllningen i snitten. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form och tillaga i ugnen ca 15 minuter. Garnera laxen med rom och eventuellt lite dill när den är klar.
  3. Koka under tiden potatisen och mosa den med elvisp när den är klar. Värm mjölken och vispa ner den i moset. Vispa allt fluffigt. Vänd ner citronskalet och resterande dill. Smaka avmed salt och peppar.
  4. Servera gärna med sockerärtor eller andra kokta grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.