En förätt till nyår eller kanske bröllopet?
Instruktioner
- Lägg gelatinbladet i blöt.
Grovhacka kräftstjärtarna. Blanda kräfthacket med Creme Fraiche och chilisås.
- Stöt dillfröna fint i mortel. Rör ner dillfrö, dill, vitlök, sherry, hummerfond, cayenne- och citronpeppar.
- Mixa moussen med mixerstav eller i matberedare. Krama ur gelatinbladet och smält på låg värme.
- Rör ner det smälta gelatinet noggrannt i kräftmoussen. Förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.
- Västerbottenflarn12 st:
Kan förberedas 2-3 dagar före festdagen
200 g västerbottenost
- Fördela osten på bakplåtspapper i 12 små rundlar ca 6 cm i diameter.
Grädda flarnen i 200º tills de är gyllengula och knapriga. Låt svalna och förvara i kyl fram till festdagen.
- På festdagen:
Rosta brödskivorna och skär bort kanterna. Bred ett tunt lager kräftmousse på hälften av brödskivorna och fördela resten av moussen på de resterande brödskivorna.
- Lägg brödskivorna med det tunna lagret mousse överst. Fördela sallaten på tallrikarna och placera kanapéerna på sallaten.
- Garnera med citron, dillvippor, rödlök och västerbottenflarnen.
Kan förberedas 2-3 dagar innan festdagen
Publicerat den
14 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar