Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftmoussekanapé med västerbottenflarn

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En förätt till nyår eller kanske bröllopet?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladet i blöt. Grovhacka kräftstjärtarna. Blanda kräfthacket med Creme Fraiche och chilisås.
  2. Stöt dillfröna fint i mortel. Rör ner dillfrö, dill, vitlök, sherry, hummerfond, cayenne- och citronpeppar.
  3. Mixa moussen med mixerstav eller i matberedare. Krama ur gelatinbladet och smält på låg värme.
  4. Rör ner det smälta gelatinet noggrannt i kräftmoussen. Förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.
  5. Västerbottenflarn12 st: Kan förberedas 2-3 dagar före festdagen 200 g västerbottenost
  6. Fördela osten på bakplåtspapper i 12 små rundlar ca 6 cm i diameter. Grädda flarnen i 200º tills de är gyllengula och knapriga. Låt svalna och förvara i kyl fram till festdagen.
  7. På festdagen: Rosta brödskivorna och skär bort kanterna. Bred ett tunt lager kräftmousse på hälften av brödskivorna och fördela resten av moussen på de resterande brödskivorna.
  8. Lägg brödskivorna med det tunna lagret mousse överst. Fördela sallaten på tallrikarna och placera kanapéerna på sallaten.
  9. Garnera med citron, dillvippor, rödlök och västerbottenflarnen. Kan förberedas 2-3 dagar innan festdagen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.