Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftpaj med hummersmak

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Små goda pajer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º
  2. Lägg vetemjöl i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt smör och vatten, och mixa samman till en degboll.
  3. Tryck ut degen i små aluminiumformar. Plasta in dem och låt dem stå i kylen, ca 30 minuter. Ta ut dem och nagga bottnarna med en gaffel. Fräs champinjoner och purjolök tills svampen börjar ta färg.
  4. Förgrädda de små formarna i mitten av ugnen, ca 5 minuter. Fyll bottnarna med smörfrästa champinjoner, purjolök och kräftstjärtar. Strö över dillen.
  5. Vispa samman ägg och soppa, och krydda med svartpeppar. Häll försiktigt äggstanningen över fyllningen. Grädda pajerna i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lenajeanette 13 april 2009

    Dessa fick mycket beröm på påskbuffén.

  • kickan51 4 september 2009

    Serverades på buffén efter barnbarnets dop, fick helt klart beröm.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.