Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftrisotto med sparris

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En krämig italiensk risotto smaksatt med vitt vin och parmesan.

Ingredienser

Instruktioner

Skär sparrisen i mindre bitar. Koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Låt rinna av. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 2 msk av smöret, utan att den tar färg. Tillsätt riset och fräs under omrörning ett par minuter, utan att det tar färg. Häll på vinet och låt det få koka in. Tillsätt den varma buljongen, 1-2 dl i taget. Rör då och då och låt buljongen koka in innan mer tillsätts. Rör i osten och smaka av med salt och peppar. Skala och hacka vitlöken och fräs den i resten av smöret. Låt de avrunna kräftstjärtarna fräsa med en kort stund. Tillsätt cayennepepparn. Rör ner sparrisbitarna, kräftstjärtarna och dillen i risotton. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.