Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftstjärt- och champinjonpajer

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Väldigt goda portionspajer bakade i muffinsformar till buffén, till midsommar, till kräftfesten...i picknick-korgen...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram 12 muffinsformar.
  2. Pajdeg: Blanda smör, mjöl och salt till en smulig massa i en bunke. Tillsätt mjölken och äggulan. Arbeta snabbt samman till en deg. Lägg degen i plastfolie och ställ i kylen 60 minuter för att kallna.
  3. Kavla ut degen 2 mm tjock. Lägg ett tefat på degen och skär ut rundlar med en kniv. Tryck ut degen i muffinsformar. Ställ in dem i frysen i minst 30 minuter. Gör fyllningen under tiden. OBS! Pajskalen ska inte förbakas.
  4. Fyllning: Skiva svampen och fräs den i smör. Krydda med salt och peppar. Låt under tiden kräftstjärtarna rinna av i en sil. Skölj och strimla vårlöken. Vispa ihop tomatpuré, crème fraiche, ägg och äggula. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Fördela svamp, kräftstjärtar, vårlök, dill och ost i pajskalet. Häll över äggstanningen. Baka i ugn i ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.