Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftstjärtar i sötsur sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kräftor använder jag till mycket. Här är ett gott recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1 Gör först i ordning såsen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken och paprikan mjuk. Häll i buljongen.
  2. 2 Smaksätt med vinäger, socker, tomatpuré, soja och kajennpeppar.
  3. 3 Blanda arrowrot eller potatismjöl med lite kallt vatten och vispa ner det i såsen. Koka upp. Håll såsen varm men koka den inte mer.
  4. 4 Låt kräftstjärtarna fukta av på ett hushållspapper - särskilt viktigt om du använder djupfrysta.
  5. 5 Vispa äggvitan till skum och vispa i mjöl och salt. Lägg kräftstjärtarna i smeten.
  6. 6 Hetta upp margarinet och oljan i en stekpanna eller tjockbottnad vid kastrull. Lägg försiktigt i kräftstjärtarna - inte alla på en gång - och stek dem knapriga och gyllenbruna ett par minuter på varje sida.
  7. 7 Lägg kräftstjärtarna i en skål - häll såsen över och servera GENAST.
  8. Servera kokt ris till - gärna det sydasiatiska Jasmineriset (mums)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.