Kräftor använder jag till mycket. Här är ett gott recept.
Instruktioner
- 1 Gör först i ordning såsen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken och paprikan mjuk. Häll i buljongen.
- 2 Smaksätt med vinäger, socker, tomatpuré, soja och kajennpeppar.
- 3 Blanda arrowrot eller potatismjöl med lite kallt vatten och vispa ner det i såsen. Koka upp. Håll såsen varm men koka den inte mer.
- 4 Låt kräftstjärtarna fukta av på ett hushållspapper - särskilt viktigt om du använder djupfrysta.
- 5 Vispa äggvitan till skum och vispa i mjöl och salt. Lägg kräftstjärtarna i smeten.
- 6 Hetta upp margarinet och oljan i en stekpanna eller tjockbottnad vid kastrull. Lägg försiktigt i kräftstjärtarna - inte alla på en gång - och stek dem knapriga och gyllenbruna ett par minuter på varje sida.
- 7 Lägg kräftstjärtarna i en skål - häll såsen över och servera GENAST.
- Servera kokt ris till - gärna det sydasiatiska Jasmineriset (mums)
Publicerat den
23 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar