Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftstjärts- och räktårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Går att förbereda i god tid och går även att frysa om det blir något över. Vilket det i och för sig sällan blir.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula kavringen, gärna i matberedare. Smält matfettet och rör ner det i brödsmulorna. Tryck ut brödmassan i en smord rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå svalt i ca 1 timme.
  2. Låt gelatinbladen ligga i blöt i lite vatten i ca 10 min, ta sen upp dem och krama ur all vätska. Lägg dem i en kastrull och låt dem smälta på svag värme. Finhacka räkor och kräftstjärtar.
  3. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen, tillsätt gelatinet sist och blanda väl. Fördela fyllningen jämnt och fint på bottnen. Låt tårtan stå svalt i minst 5 timmar eller gärna över natten. Garnera strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.