- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Går att förbereda i god tid och går även att frysa om det blir något över. Vilket det i och för sig sällan blir.
Instruktioner
- Smula kavringen, gärna i matberedare. Smält matfettet och rör ner det i brödsmulorna. Tryck ut brödmassan i en smord rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå svalt i ca 1 timme.
- Låt gelatinbladen ligga i blöt i lite vatten i ca 10 min, ta sen upp dem och krama ur all vätska. Lägg dem i en kastrull och låt dem smälta på svag värme.
Finhacka räkor och kräftstjärtar.
- Blanda samtliga ingredienser till fyllningen, tillsätt gelatinet sist och blanda väl.
Fördela fyllningen jämnt och fint på bottnen.
Låt tårtan stå svalt i minst 5 timmar eller gärna över natten.
Garnera strax före servering.
Publicerat den
6 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar