Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftstuvning

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Varför inte något matigt som en "gryta" med bl.a. kräftstjärtar, tomater, grön paprika, selleristjälkar och vitlöksklyftor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Grovhacka tomaterna. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Grovhacka persiljan. Finhacka sellerin.
  2. Smält smöret i en gryta och rör ner mjölet. Tillsätt grönsakerna, rör runt och låt fräsa i ca 5 minuter. Tillsätt fond och vatten i omgångar under vispning. Rör ner kajennpeppar, svartpeppar, salt, socker och timjan. Låt småkoka i 30 minuter.
  3. Häll av och rör ner kräftstjärtarna och låt allt bli genomvarmt.
  4. Finhacka salladslökarna och strö över. Servera med ris och färskt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.