Varför inte något matigt som en "gryta" med bl.a. kräftstjärtar, tomater, grön paprika, selleristjälkar och vitlöksklyftor.
Instruktioner
- Skala och grovhacka lök och vitlök. Grovhacka tomaterna. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Grovhacka persiljan. Finhacka sellerin.
- Smält smöret i en gryta och rör ner mjölet. Tillsätt grönsakerna, rör runt och låt fräsa i ca 5 minuter.
Tillsätt fond och vatten i omgångar under vispning.
Rör ner kajennpeppar, svartpeppar, salt, socker och timjan. Låt småkoka i 30 minuter.
- Häll av och rör ner kräftstjärtarna och låt allt bli genomvarmt.
- Finhacka salladslökarna och strö över. Servera med ris och färskt bröd.
Publicerat den
7 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar