Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftstuvning Nantua ( Från kokboken Festmat ) Yvonne Sensoli.

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Fin supérätt, som kan serveras med ris och gott bröd. Eller som fyllning i en sprödvärmd vol-au-vent. Jag brukar ha i lite xtra gott i stuvningen, som tex seafood cocktail, som finns i mataffärerna. Blir det mat över efter en middag, blir stuvningen även god som fyllning på varma smörgåsar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kräftorna, lossa stjärtarna och rensa dem. Ta bort huvudpartiet med klorna, skrapa ur innanmätet och skölj skalen. Kasta bort mittpartiet med sidobenen. Fräs smöret i en vid kastrull och lägg i skalen med skuren lök och persiljestjälkar. Låt fräsa lätt på medelvärme, ca 15 minuter under lock. Späd med vatten och koka sakta, ca 30 minuter. Låt gärna spadet stå och dra innan det silas upp. Fräs ihop smör och mjöl stuvningen. Späd under vispning med kräftfond, vin och grädde till en slät och fin sås. Krydda och tillsätt tomatpuré och koka sakta under lock, ca 15 minuter. Spetsa och rör i créme fraiche och smaka av. hit kan stuvningen förberedas i god tid. Värm upp den sakta och lägg i kräftstjärtarna att bli genomheta.
  2. Smaklig måtid Buon Apetito

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.