- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Fin supérätt, som kan serveras med ris och gott bröd. Eller som fyllning i en sprödvärmd vol-au-vent.
Jag brukar ha i lite xtra gott i stuvningen, som tex seafood cocktail, som finns i mataffärerna.
Blir det mat över efter en middag, blir stuvningen även god som fyllning på varma smörgåsar.
Instruktioner
- Tina kräftorna, lossa stjärtarna och rensa dem. Ta bort huvudpartiet med klorna, skrapa ur innanmätet och skölj skalen. Kasta bort mittpartiet med sidobenen. Fräs smöret i en vid kastrull och lägg i skalen med skuren lök och persiljestjälkar. Låt fräsa lätt på medelvärme, ca 15 minuter under lock. Späd med vatten och koka sakta, ca 30 minuter. Låt gärna spadet stå och dra innan det silas upp. Fräs ihop smör och mjöl stuvningen. Späd under vispning med kräftfond, vin och grädde till en slät och fin sås. Krydda och tillsätt tomatpuré och koka sakta under lock, ca 15 minuter. Spetsa och rör i créme fraiche och smaka av. hit kan stuvningen förberedas i god tid. Värm upp den sakta och lägg i kräftstjärtarna att bli genomheta.
- Smaklig måtid
Buon Apetito
Publicerat den
23 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar