Dessa delikata och lätta småkakor med frisk passionsfruktsfyllning är perfekta till förmiddags- eller eftermiddagskaffet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda majsmjöl och vetemjöl. Rör ihop matfett och philadelphiaost med en mixer eller elvisp till en mjuk blandning. Tillsätt florsockret lite i taget och blanda sedan ner mjölet.
- Rulla 50 st teskedsstora klickar av degen och lägg dem på bakplåten. Tryck till varje degboll med baksidan av en mjölad gaffel.
- Baka i ugnen tills kakorna precis börjar bli gyllene, ca 15 minuter. Lägg över bakplåtspappret med kakorna på ett galler och låt dem svalna helt.
- Blanda fyllningen väl i en skål. Bred fyllning på en kaka och fäst en annan kaka ovanpå så att de blir dubbla. Fortsätt tills alla kakorna är dubbla. Förvara kakorna i kylskåpet.
Publicerat den
11 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här receptet låter ju spännande. Ska nog testa det i nästa vecka. Har du prövat att frysa kakorna ?