Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig äppelpaj med vaniljkräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Smakar också bra att servera med vaniljglass! Bra att ha med sig på picknicken när vaniljkrämen redan finns i pajen! Receptet räcker till 8-10 bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop med socker, vaniljsocker, mjöl och vatten till en smulig massa.
  3. Lägg hälften av smulorna i en pajform (22-24 ca i diameter) och grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Blanda alla ingredienser till vaniljsåsen i en rostfri kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Sjud till första bubblan innan kokning. Låt svalna.
  5. Skala och klyfta äpplena, vänd dem i sockret.
  6. Bred ut vaniljkrämen över pajbotten och lägg ut äppelklyftorna i ett cirkelmönster på vaniljkrämen.
  7. Strö över resten av smulorna och grädda i 30-35 minuter på nedersta falsen.
  8. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • CaciEn 6 mars 2014

    Super god och enkel att göra. Tog i lite kanel oxå, blev jätte gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.