Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig apelsindessert

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

190 kalorier per portion Detta är ett läckert sätt att tillgodose c-vitaminbehovet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Finriv skalet på 2 av apelsinerna. Skala alla apelsiner med kniv så de beska vita hinnorna följer med. Skär apelsinerna i skivor tvärs över klyftorna.
  3. Pensla 6 små ugnssäkra portionsformar rymd ca 1 ½ dl med oljan. Vispa ihop ost, äggulor, hälften av florsockret, majsstärkelsen och apelsinskalet.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt resten av florsockret och vispa till en fast marängsmet. Vänd ner lite av marängsmeten i taget i ostblandningen.
  5. Lägg apelsinskivor i botten och upp på kanterna i formarna och fyll på med smeten. Ställ formarna i en långpanna. Häll vatten i långpannan så det står halvvägs upp på formarna. Lägg över ett bakplåtspapper och grädda i ugnen tills fyllningen stelnat, 15-20 minuter.
  6. Lyft formarna ur vattenbadet och låt dem svalna ca 5 minuter innan desserterna stjälps upp på tallrikar.
  7. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.