Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig citronkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En frisk citronkaka som är en perfekt sommardessert. Serveras med vispad grädde och färska bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda med mjölet, sockret och äggulan till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 centimeter i diameter. Låt vila i kylen i 30 minuter, eller 5 minuter i frysen.
  3. Kläm fast folieremsor runt kanterna på pajskalet. Förgrädde i 5 minuter.
  4. Tvätta citronerna noga. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa grädden och sockret till fyllningen pösigt. Rör i citronsaften och det rivna skalet. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kallna.
  5. Garnera den kalla pajen med citronskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde och färska bär.
  6. Hoppas att det smakar bra!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.