- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En frisk citronkaka som är en perfekt sommardessert.
Serveras med vispad grädde och färska bär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°
- Smält smöret i en kastrull.
Blanda med mjölet, sockret och äggulan till en deg.
Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 centimeter i diameter.
Låt vila i kylen i 30 minuter, eller 5 minuter i frysen.
- Kläm fast folieremsor runt kanterna på pajskalet.
Förgrädde i 5 minuter.
- Tvätta citronerna noga. Riv skalet och pressa ut saften.
Vispa grädden och sockret till fyllningen pösigt.
Rör i citronsaften och det rivna skalet.
Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen.
Häll fyllningen i pajformen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Låt kallna.
- Garnera den kalla pajen med citronskivor och sikta över florsocker.
Servera med vispad grädde och färska bär.
- Hoppas att det smakar bra!
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar