Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig Drömkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Lättbakad och ljuvlig kaka. Servera den med lättvispad grädde och du har en efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och chokladwn tillsammans över ett vattenbad. Tillsätt sirapen i smör/chokladblndningen.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll till sist i den avsvalnade chokladblandningen.
  3. Häll smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant. Strö över hackad mandel och grädda i 225 grader ca 15 - 17 min. Täck ev. med folie om kakan ser ut att bli för mörk.
  4. Låt kakan kallna och stå svalt minst 4 timmar innan den serveras. Kakan ska vara läckert krämig och serveras gärna med mjukvispad grädde

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • blanchee 12 april 2010

    ljus choklad, betyder det vit choklad eller mjölkchoklad?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.