Lättbakad och ljuvlig kaka. Servera den med lättvispad grädde och du har en efterrätt.
Instruktioner
- Smält smör och chokladwn tillsammans över ett vattenbad. Tillsätt sirapen i smör/chokladblndningen.
- Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Häll till sist i den avsvalnade chokladblandningen.
- Häll smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant. Strö över hackad mandel och grädda i 225 grader ca 15 - 17 min.
Täck ev. med folie om kakan ser ut att bli för mörk.
- Låt kakan kallna och stå svalt minst 4 timmar innan den serveras.
Kakan ska vara läckert krämig och serveras gärna med mjukvispad grädde
Publicerat den
6 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ljus choklad, betyder det vit choklad eller mjölkchoklad?