Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig grönkålspaj med tofu

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frasig, krämig och helt underbart god vegetarisk paj! Pajdegen är gjord på olja istället för smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Rör ner olja och vatten och tryck ihop till en deg. Pressa ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  3. Fyllning: Hacka den gula löken och fräs i lite olja i en kastrull tills den mjuknar. Hacka grönkålen grovt och vänd ner tillsammans med vattnet. Mixa allt med en stavmixer. Pressa sedan ner vitlöksklyftan. Smula ner tofu och häll på grädde, buljong, citronjuice, örtsalt och svartpeppar. Blanda ihop allt.
  4. Häll fyllningen i pajskalet. Gratinera i 20-25 minuter eller tills pajen har fått fint med färg. Servera gärna pajen med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.