Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig guacamole

(6 kommentarer)  
 • Serverar: 4 portioner
 • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Ett måste till tacos! Om man inte gillar vitlök så blir den god även utan, och då passar den till barnen också.

Ingredienser

Instruktioner

Gröp ur avocadoköttet och tillsätt en burk crème fraiche. Pressa en vitlöksklyfta i, tillsätt salt. Kör med stavmixer tills guacamolen är helt slät. Tillsätt ungefär en matsked citronsaft och rör om.

Liknande recept

Kommentarer (6)

 • Alie 21 april 2008

  Enkelt, perfekt och precis vad jag letade efter till min tacogratäng. Inte alls för många ingrediernser och fantastikst gott. Tack!

 • PinkLadie 17 augusti 2008

  Jättegod! Gillar inte alls färdigköpta längre...

 • Disen 11 juli 2010

  MUMS!! Så enkel och god. Verkligen krämig. Kommer att göra den igen och igen. Hade den till grillat i fredags och den är lika god idag. Det sista äter jag upp imorgon. Tack för receptet. Full pott.

 • lilltimbe 19 februari 2011

  Åh denna guacamolen brukar jag göra ibland fast jag har med lite sambal olec eller tabasco i för o få lite sting :) mvh Lilltimbe

 • jrabbelino 14 augusti 2015

  jobbar på förskola o har alltid vitlök i "min" sås,barn tycker om vitlök i köttfärssås o mycket annat,man behöver ju INTE tala om att det är vitlök/lök i som jag använder ganska ofta i maten, så smaskar dom på,behöver inte vara så det fräser i mun(obs.inte menat som ngn kritik)

 • Viggo Gunnarsson 30 januari 2024

  Frågan är fri, men svaret blir därefter: Har smakat en gång och...aldrig mer. En ungersk jägare drog mig avsides och bjöd mig att dela upplevelsen av den tinktur som förvarades i en gammal halvt genomskinlig, väl inrökt glasburk med skruvlock som rostat så flagor skrapade i gängorna. Lukten påminde svagt om skomakeri och reklambyrå(!) och hade ungraren inte pantomimvisat att den oljiga vätskan skulle inmundigas hade jag aldrig kunnat gissa det. Misstänksamt räckte jag tillbaka burken och lät honom likt en munskänk visa att jag inte skulle giftmördas. Han tog en slurk och utan en min gav han mig burken från Helvetet. All överlevnadsinstinkt jag någonsin kunnat uppbåda skrek i falcett: "DRICK INTE!" Jag trotsade varningarna och drack. Även om Helvetet inhyser Satan och han bränner hemma hade hans brygd icke kunnat mäta sig med denna, och de som påstår att simultan defekation, kräkning och urinage inte är möjligt ljuger grovt. Aldrig under min nästan 60-åriga levnad har jag haft något vidrigare i min mun; jag har ätit surströmming, slangat bensin och diesel, jag har tuggat friterade gräshoppor och ätit rå sillmjölke och minns detta som i ett romantiskt skimmer vid jämförelse. När man svalt bensin rapar man 95 oktan tre dagar i följd, surströmming fyra, men ungersk Bäverhojt rapar man i en vecka. Oavbrutet. Påståenden om Bäverhojts hälsoeffekter kan jag varken bekräfta eller dementera, men efter att ha överlevt kan jag intyga att det som inte dödar en gör en starkare: "Kom an, Covid, Ebola, Malaria, arsenik, flytande kväve, plutonium, nikotin, araber och samtliga svenska politiker, jag är BEVISLIGEN ödödlig efter en slurk av denna mölja!" Jag tvingade ungraren att lära mig några ungerska svordomar, vilket hjälpte lite grand. Till er som när en obotlig nyfikenhet på hur töjbara era neurologiska referensramar är säger jag: Lycka till, ni lär behöva det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.