Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig julgröt

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den bästa julgröten kokas på grädde och mjölk, INGET VATTEN!

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en teflonbelagd stor gryta. Häll i riset och skaka om. Stoppa i kanelstängerna och häll på 5 dl mjölk och saltet. Koka in mjölken och häll efter hand på mer mjölk tills allt mjölk kokat in och gröten är tjock och risgrynen mjuka. Avsluta med att koka in grädden. När gröten har lagom konsistens rör man ner sockret om man så önskar. Klar att servera med kanel och mjölk eller saftsoppa. Smaklig måltid. Går självklart att använda som bas till en krämig ris à la malta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.