Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig kantarellpaj

 
Skriv ut

Så underbart god. Passar även till julbordet som till påsk, midsommar eller vardagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta snabbt ihop till en klump av pajdeg.
  3. Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform (ca 24 cm diameter). Stick hål över botten av pajdegen med en gaffel. Grädda i 10 minuter.
  4. Ett tips är att pensla botten med lite vispat ägg sista minuterna så skyddar man degen att bli blöt när du lägger på fyllningen. Då blir pajdegen knaprigare.
  5. Höj ugnen till 225 grader.
  6. Ansa och rensa svampen och finhacka schalottenlöken. Hetta upp smöret i en panna och stek svampen och löken tills de fått fin färg. Pudra över vetemjölet och tillsätt grädde och mjölk. Låt småkoka till en krämig stuvning.
  7. Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar. Häll stuvningen i pajskalet och strö över den rivna osten.
  8. Grädda pajen i cirka 20 minuter eller tills den får vacker färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.